Start seizoen 4 september 2023

Het nieuwe dansseizoen bij Marjoleins Dance Studio begint officieel vanaf maandag 4 september 2023. Het voorlopige rooster voor seizoen 2023/2024 is te vinden op de website. Let op, dit rooster is nog niet definitief, maar zal grotendeels wel hetzelfde blijven.

Inschrijven voor het nieuwe seizoen kan vanaf medio augustus. Houd de mail en onze website goed in de gaten voor verdere informatie!

Volgend seizoen staat in het teken van onze dansvoorstelling waaraan alle leerlingen mee mogen doen! Deze vindt plaats op zaterdag 16 maart 2024 in Theater ’t Spant. Zet deze datum alvast in je agenda. Wij zijn nog druk bezig met brainstormen voor een thema, dus als je iets leuks te binnen schiet laat ons vooral weten!

Allemaal bedankt voor dit mooie en leuke seizoen. Onderstaand nog een samenvatting van het afgelopen seizoen en een vooruitblik naar het nieuwe seizoen. Alvast een fijne zomervakantie voor iedereen en tot in september!

Het afgelopen seizoen

Balletexamens

De Graad 1, 3 en 5 leerlingen hebben balletexamens gedaan van de Royal Academy of Dance. Het examen werd afgenomen door Christos Chandroulidis, de afgevaardigde van de RAD die de examens in de Benelux afnam. Alle leerlingen zijn geslaagd met high merit (zilver) en zelfs een paar distinction en high distinction (goud).

Demoteam wedstrijden

Het was weer een succesvol seizoen voor onze demoteams Drop it en No Limit. Drop it is 6e, 2e en 1e geworden en tot slot nog 3e op het NK Soneo. No Limit is 2e, 1e, en 1e geworden en tot slot ook 1e op het NK Soneo. Op 25 juni hebben wij demoteam audities gehouden met in totaal wel 60 auditanten! Volgend seizoen gaan Drop it en No Limit weer verder en komt er zelfs nog een nieuw team bij in de leeftijd 8-11 jaar onder leiding van Marjolein.

Nieuwe docenten & lessen

Het afgelopen seizoen hebben wij twee nieuwe docenten mogen verwelkomen in onze studio. Anne Winters is begonnen met de Moderne danslessen en Laura Job met de Feminine lessen. Beide docenten zijn een aanwinst voor onze studio en de leerlingen zijn erg blij met deze nieuwe lessen. Bij interesse doe vooral volgend seizoen een proefles!

Workshops

We hebben meerdere succesvolle workshops gehouden dit seizoen. Op zondag 11 september was onze open dag met workshops van Anne, Laura en Benjamin. Op zondag 30 oktober hebben Coco en Benjamin een tweetal Halloween workshops gegeven waarbij de leerlingen verkleed mochten komen met de kans op een kleine prijs voor het beste kostuum. Tot slot hebben we het seizoen feestelijk afgesloten met workshops op zondag 2 juli van Anne, Benjamin, Mandy en Marjolein.

Optreden Amsterdamse Hogeschool voor de Kunsten Benjamin & Anne

Als onderdeel van hun afstudeerjaar aan de opleiding Docent Dans hebben onze docenten Benjamin en Anne allebei een dansstuk gemaakt en gepresenteerd bij de Academie voor Theater en Dans. Hiervoor hebben zij leerlingen van onze dansschool gevraagd. Dit was een heel leerzaam, uitdagend en verbindend proces waar de leerlingen veel van hebben genoten. Benjamin heeft een dansstuk gemaakt met Coco als zangeres/danseres. Anne heeft een modern stuk gemaakt met live muzikanten.

Afscheid Roswitha

Na 10 jaar lesgeven heeft Roswitha afgelopen week afscheid genomen van de studio. Zij heeft gekozen om zich te richten op haar werk als uitvoerende zangeres en muzikant, samen met haar vriend. Wij wensen haar al het succes toe en bedanken haar voor de mooie jaren.

Afstuderen Benjamin & Anne

Onze docenten Benjamin en Anne zijn beiden afgestudeerd van de HBO opleiding Docent Dans aan de Amsterdamse Hogeschool voor de Kunsten. Na vier jaar intensief dansen, doceren en leren hebben zijn nu eindelijk hun diploma behaald en zijn zij klaar om het werkveld in te gaan. Gefeliciteerd!

Een vooruitblik naar het komende seizoen

Voorstelling Theater ’t Spant

Op zaterdag 16 maart 2024 is onze dansvoorstelling in Theater ’t Spant in Bussum. De voorstelling is altijd een mooi moment voor de leerlingen om hun dans op het podium te presenteren. Voor de ouders, familie en vrienden belooft het weer een geweldige show te worden vol passie en plezier! Meer informatie volgt volgend seizoen.

Nieuwe lessen & leswisselingen

Aankomend seizoen zijn er een aantal nieuwe lessen en leswisselingen. Benjamin neemt de streetdance/hiphop lessen van Marjolein over op vrijdag van 16:00-17:00 en 17:00-18:00. Ook neemt hij de streetdance/hiphop 14+ les over van Kim op de dinsdag van 18:00-19:00. Daarnaast start hij een nieuwe les Hiphop advanced voor tieners en volwassenen op de dinsdag van 20:30-21:30. Ook start hij een Breakdance les voor kids leeftijd 8-12 op de zaterdag van 11:00-12:00.

Coco gaat de lessen van Roswitha overnemen. Dit wordt een zang & dans les op de maandag van 17:00-18:00. Coco is met haar zangdiploma van het Conservatorium Haarlem en haar jaren danservaring de ideale docent om dit over te nemen. Het belooft een leuke les te worden dus doe vooral een proefles!

Anne gaat een extra Moderne les geven voor de leeftijd 12+ op woensdag van 17:00-18:00. Deze les zit tussen haar huidige 9+ en 16+ groepen in.

Demoteams

Volgend seizoen gaan Drop it en No Limit weer verder en komt er nog een nieuw team bij in de leeftijd 8-11 jaar onder leiding van Marjolein. De teams starten vanaf september met trainen.

Workshops

Er staan weer allerlei workshops in de planning voor volgend seizoen. Houd onze mail, social media en website goed in de gaten om op de hoogte te blijven van deze activiteiten. Als je zelf nog een verzoek hebt voor een bepaalde workshop (stijl, docent, concept) laat het vooral weten!

Nieuw ledenadministratie systeem Bueno

Het afgelopen seizoen zijn wij achter de schermen druk bezig geweest met het overstappen naar ons nieuwe ledenadministratie systeem Bueno. Met hulp van Bueno zal er volgend seizoen nog meer mogelijk zijn voor ons op administratief vlak. Voor de leden zal er ook het één en ander veranderen als het aankomt op inschrijven en betalen. Jullie krijgen hier later nog meer informatie over, maar even in het kort, alles wordt makkelijker, sneller en overzichtelijker!