Cursus

STREETDANCE / HIP HOP


Docenten: Mandy Benschop, Kim Hoogeboom, Marjolein van Haren, Coco de Kromme.


Voor kinderen vanaf 6 jaar en volwassenen


Een energieke les met alle nieuwe hip hop moves!

Alles wat je ziet op t.v. en in videoclips qua muziek en dans, plus nog veel meer!


Geen ingewikkelde technische oefeningen, natuurlijk wel een korte warming-up maar dan de hele les bezig zijn om de steps en moves in je body en soul te krijgen.


“Bounce to the beat”!

Streetdance of hip hop is een dansvorm die ontstaan is op straat. De muziek waarop gedanst wordt is meestal hip hop en R&B maar ook andere hedendaagse ‘dance’ muziek kan worden gebruikt. Het kenmerk van deze dansstijl is “bouncing”. Niet opstrekken maar juist het buigen/”bouncen” van de knieën.


De stijl van een streetdance/hiphop les is divers. De choreografie kan duidelijk op de maat van de muziek zijn met strakke bewegingen. Of de bewegingen zijn juist meer op de tekst (hip hop lyrical) of op de tussenbeats van de muziek gemaakt.


Streetdance/hiphop kent vele subdansstijlen zoals bijv.: popping, locking, housing, wacking, krumping, breakdance, old style, new style.

In de les zullen vele van deze subdansstijlen aangeboden worden.


Met ‘up to date’ muziek en een choreografie aangepast aan de leeftijd en belevingswereld van de groep kunnen leerlingen hun energie en eigen creativiteit (free style) helemaal kwijt in deze les!

Je bent even van de straat…

Begin jaren 80 werd er in de achterbuurten van New York door kansarme jongeren veel gedanst op straat om zo hun zorgen over discriminatie, onverzorgde leefomgeving, werkeloosheid  etc. te vergeten en natuurlijk hun energie kwijt te kunnen. Deze streetdance/hiphopdans werd vervolgens in een snel tempo opgepakt door jongeren en wereldwijd enorm populair.

Streetdance/hiphop verhuist van de straat naar de dansscholen, de drijfveer bleef wel het zelfde, je zorgen vergeten en al je energie stoppen in dansen!HiPHOP BOYS ONLY


Voor jongens vanaf ± 7 jaar


No girls allowed! Een Hip Hop les voor alleen jongens. Veel jongens vinden het supervet om te dansen maar willen niet altijd tussen de meiden staan. In deze les leren de jongens naast hiphop ook breakdance moves. Aan het einde van de les werk je aan een gave choreografie.