Jazz Dance

Volwassenen

Docente Marjolein van Haren

 

De jazz dance kenmerkt zich door de isolatie techniek, het apart (geïsoleerd) bewegen van bijv. schouders, heupen en ‘ribcage’. Daarnaast zijn er oefeningen die we in het klassieke ballet ook tegen komen zoals bijv. de ‘uitdraai’ techniek, strekken van voeten, recht houden van de rug. En oefeningen uit de moderne dans met ‘contractions’, ‘releases’, ‘flatback’ die een soepel en sterk lichaam bevorderen. 

 

De stijl waarin les gegeven wordt is ‘free style’, dit betekent dat diverse dansvormen in de les gebruikt kunnen worden. Zoals bijv. streetdance, hip hop, show/musical en modern jazz. Er wordt op verschillende soorten muziek gedanst zoals bijv. R&B, Hip Hop, Club, Trance, Lounge en top 40 muziek, zowel op ‘balads’ als ‘up tempo’ nummers.

 

De les begint meestal met een zgn. “inswinger”; een combinatie van bijv.  streetdance, hip hop ‘moves’. Gewoon lekker dansen om zo lichaam op te warmen en geest vrij te maken voor de danstechnische oefeningen die meer concentratie en spierbeheersing vragen. Tijdens de grondoefeningen wordt er gewerkt aan het versterken en verstevigen van o.a. de buik-, bil- en borstspieren en het soepel/ lenig houden van de houdingsspieren. De les wordt afgesloten met ‘de combinatie’; een choreografie waaraan in meerdere lessen gewerkt wordt. Doel: iedereen een fantastisch uur lichamelijke inspanning en geestelijke ontspanning te geven!