Ballet

Pliés, tendus, glissés, grands battements, port de bras, glissade, jeté, balancé, pas de chat; een kleine greep uit de vele passen die het klassiek ballet kent. Alle leerlingen leren uiteindelijk deze passen en leren daarnaast ook hoe zij danstechnisch met een juist spiergebruik/lichaamshouding deze passen goed kunnen uitvoeren. Het aanleren van de danstechniek staat dus centraal, maar maakt een ‘pas de trois’ met expressie en dansplezier.

Royal Academy of Dance & Balletexamens

Het klassieke ballet kent vijf stijlen waarin lesgegeven kan worden; de Amerikaanse, Russische, Franse, Deense en Engelse stijl. Marjolein is opgeleid in de Russische en Engelse stijl maar heeft gekozen om les te geven in de Engelse stijl van de Royal Academy of Dance, London. De R.A.D. werkt met een syllabus gebaseerd op de ervaring en vakbekwaamheid van vele gerenommeerde ballet docenten en balletdansers. Deze syllabus is bijzonder goed afgestemd op niveau en leeftijd. De moeilijke ballettechniek wordt op een verantwoorde en plezierige wijze aangereikt en is daarom heel geschikt voor kinderen en jongvolwassenen. Elke syllabus kan afgesloten worden met een internationaal erkend examen. Kinderen vanaf 5 jaar kunnen deelnemen aan het Pre-Primary en Primary examen. Voor leerlingen vanaf 7 jaar zijn er de Grade examens. Er zijn 8 grade examens.

Deze amateurexamens gelden als voorbereiding op de beroepsexamens van de R.A.D. maar vormen ook een uitstekende basis voor de opleiding of vooropleiding van rijks-erkende dansacademies. Het behalen van de beroepsexamens geeft een internationaal erkend diploma voor danser(es) of docent(e)

Leerlingen van Marjolein zijn aangenomen en inmiddels ook afgestudeerd als HBO dansdocent.

Lestijden

Maandag
17:30 – 18:45 Ballet Graad 4 & Spitzen 14+
19:00 – 20:00 Ballet Beginner/Intermediate Adults
Zaterdag
09:30 – 10:30 Ballet Graad 2 – 9+
10:30 – 11:30 Ballet Primary 6+

Meld je aan voor een gratis proefles!