Start seizoen 22/23

Vanaf maandag 5 september 2022 beginnen alle reguliere lessen weer.

Alle docenten hebben weer enorm veel zin om te beginnen met de lessen en kijken ernaar uit om iedereen weer terug te zien in onze studio. Dit seizoen hebben wij weer veel leuke lessen en workshops in petto. Houd onze website, instagram en facebook in de gaten voor het laatste nieuws!

Een nieuw ventilatiesysteem!
Hopelijk is Corona geen spelbreker dit seizoen. In ieder geval zijn wij nu héél goed voorbereid met altijd verse, zuurstofrijke lucht in onze danszalen!

Balletleerlingen gaan deelnemen aan de examens van de Royal Academy of Dance
Eindelijk, na 2 jaar kunnen we weer deelnemen aan de live examens van de RAD. De examinatoren mogen weer reizen om de internationale examens af nemen. De planning is dat in november de examens weer in onze studio zullen plaatsvinden. Informatie volgt spoedig.

Nieuwe docenten!
Anne Winters en Laura Job gaan op de woensdag ons team versterken. Anne gaat moderne danslessen geven en Laura Feminine en House. We zijn blij met deze nieuwe dansdocenten, die opgeleid zijn aan de Amsterdamse Hogeschool voor de Kunsten.

Nieuwe lessen:
DanceSing 13+jr  Coco 
Tegelijk dansen en zingen net als artiesten zoals Ariana Grande, Bruno Mars, Jennifer Lopez of Beyonce. Dat is waar deze les om draait. Coco combineert choreografie met zang en begeleidt de leerlingen tot het geven van een complete performance. Deze les is geschikt voor leerlingen vanaf ±13 jaar, met of zonder zang/dans ervaring.

Breakdance/Hiphop ±7-10jr  Benjamin
Een combinatie van Breakdance moves op de grond en Hiphop choreografie. In deze les leer je de basis van Breaking moves zoals de baby freeze, six-step en backspin. Ook wordt er volop gedanst op oldschool en moderne Hiphop muziek. Dit is dé les om nieuwe tricks te leren en met veel energie te dansen!

Moderne Dans 9+ en 13+  Anne
Moderne dans is ontstaan als een tegenhanger van het Klassiek Ballet. Toch zie je veel van het Klassieke Ballet terug in de Moderne dans, maar wordt het op een vrijere manier benaderd. Zo rol je over de vloer, spring je in de lucht en wordt er vaak op blote voeten of sokken gedanst. In de lessen van Anne leer je soepel verplaatsen over de vloer door middel van rollen, slides of sprongen. Ook combineert zij de Moderne Dans met andere dansstijlen zoals Hiphop en Jazz. 

House basics 16+  Laura
House dance is een street dance vorm met roots in de underground house music scene in Chicago en New York. Tegenwoordig wordt house veel gedanst in clubs en is het een populaire dansstijl binnen de streetdance/Hiphop wereld. Kenmerkend aan House is het snelle, ritmische en groovy voetenwerk waarbij er altijd wordt gebounced op de muziek. In deze les behandelt Laura de basis van House, waardoor de les geschikt om kennis te maken met deze heerlijke dansstijl. Gegarandeerd plezier!

Feminine 16+  Laura
In deze les wordt de vrouwelijke kant van de dans behandeld. Sensueel of sterk, soepel of strak, feminine dance kent veel verschillende aspecten. Binnen de commerciële danswereld is feminine dance erg populair en veel te zien bij achtergronddansers van grote artiesten zoals Ariana Grande of Beyonce. Laura geeft de optie om te dansen op hakken als daar wens naar is.

Dreumesdanscursus 1,5-2jr  Marjolein
Zoals je ook al boekjes voorleest aan baby’s, zo kun je ook met dansonderwijs beginnen. Danslessen voor je dreumes of peuter stimuleren de motoriek. Luisteren naar en meezingen met liedjes stimuleert de spraak-en taalontwikkeling van het kind. En natuurlijk is het gewoon ontzettend leuk om samen met je zoon, dochter of kleinkind te dansen! Samen genieten van muziek en bewegen maar vooral genieten van elkaar!

Silver Swans 50+  Marjolein
Je bent nooit te oud om te leren en dat geldt ook voor klassiek ballet! Grote imposante sprongen maken we misschien niet meer in deze les, maar de mooie sierlijke bewegingen van ballet zijn geschikt voor elke leeftijd. De ballet oefeningen aan de ‘barre’ zijn erop gericht om ledematen en gewrichten soepel en de geest jong te houden. Altijd al balletlessen willen volgen? Dan is dit de kans! 

Graag tot snel in onze danslessen!